Sistemul HYBRID cu Pompa de Caldura si Centrala pe Peleti

Sistemul HYBRID cu Pompă de Căldură și Centrală pe Peleți de 10/12 kW pentru Eficiență Termică Maximă

În condițiile climatice variabile din România, asigurarea unei încălziri eficiente și durabile pentru locuințe reprezintă o provocare semnificativă. Cu toate acestea, o soluție modernă și eficientă devine tot mai accesibilă cu Sistemul HYBRID, care combină o pompă de căldură Aer/Apa și o centrală pe peleți. Acest sistem inovator este oferit de Homefort, iar în acest articol vom explora caracteristicile sale cheie și avantajele sale.

I. Eficiență Termică de Vârf

Pompa de căldură Aer/Apa RubynoR, în combinație cu centrala pe peleți RubynoR, aduce o eficiență termică de vârf în sezonul rece pentru încălzire, și poate fi utilizată pentru răcire în sezonul cald. Această performanță excelentă se datorează Controlerului – CLIMA 1000, care poate gestiona cele două echipamente în mod inteligent, optimizând consumul de energie.

Un aspect notabil este abilitatea sistemului de a se conecta la panouri fotovoltaice, permițând pornirea/oprirea pompei de căldură în funcție de producția de energie excedentară sau temperaturile exterioare scăzute. Aceasta asigură utilizarea eficientă a energiei solare, minimizând costurile.

II. Control Avansat și Eficiență Energetică

Sistemul HYBRID vine echipat cu numeroase caracteristici și componente de înaltă calitate pentru a maximiza eficiența:

 • Pompă de Circulație Grundfos Inverter: O pompă de circulație de înaltă eficiență care optimizează circulația agentului termic prin sistem.
 • Schimbător de Căldură Performant: Sistemul utilizează un schimbător de căldură în plăci pe trei rânduri, precum și un schimbător de căldură în plăci Kaori – R096, ceea ce contribuie la o eficiență sporită.
 • Inversarea Automată a Debitului de Apă: Pentru atingerea unei eficiențe maxime la încălzire și răcire, sistemul dispune de inversarea automată a debitului de apă.
 • Aerisire Automată: Funcția de aerisire automată menține sistemul în parametri optimi de funcționare.
 • Robinet de Inversare Danfoss/Saginomiya: Componente de înaltă calitate pentru un control precis al temperaturii.
 • Software Avansat: Controlerul oferă moduri de funcționare flexibile, inclusiv încălzire, răcire și producție de apă caldă menajeră. De asemenea, poate gestiona o rezistență electrică pentru încălzirea apei și un ciclu de dezghețare unic pentru menținerea eficienței.
 • Protecție la Îngheț: Sistemul dispune de protecție la îngheț pentru evitarea daunelor în caz de temperaturi scăzute.
 • Sniffing: O funcție inovatoare care optimizează temperatura în tampon prin activarea periodică a pompei de circulație.
 • Programator Săptămânal: Controlul avansat permite configurarea programelor de încălzire și răcire în funcție de preferințele utilizatorului.

III. Echipamente de Încredere

Sistemul HYBRID include componente de încredere pentru a asigura performanța optimă:

 • Pompă de Căldură RubynoR: Această pompă de căldură monobloc oferă o putere de 10 kW și utilizează un compresor Panasonic pentru performanță maximă.
 • Centrală pe Peleți RubynoR: Cu o putere de 12 kW, centrala pe peleți are un randament excelent, un buncăr mare pentru peleți și un control automat al arderii pentru a minimiza consumul de combustibil.
 • Puffer de 100 de Litri: Asigură stocarea energiei termice pentru utilizare ulterioară.
 • Controler CLIMA 1000: Acest controler avansat permite gestionarea eficientă a sistemului și poate controla până la 5 zone diferite în casă.

Sistemul HYBRID cu pompă de căldură și centrală pe peleți de 10/12 kW reprezintă o soluție inovatoare și eficientă pentru încălzirea și răcirea locuințelor în zonele climatice din România. Cu capacitatea sa de a se adapta la condițiile exterioare și de a maximiza utilizarea energiei regenerabile, acest sistem oferă un confort termic optim și contribuie la reducerea impactului asupra mediului. Cu tehnologia modernă și componentele de încredere, acesta reprezintă o investiție valoroasă în confortul și eficiența locuinței dvs.

Pentru mai multe informații despre Sistemul HYBRID pompa de căldură cu centrală pe peleți de 10/12 kW, puteți accesa pagina oficială a produsului.

Media / 5. Voturi: