12 lucruri pe care instalatorul tău și-ar dori să le știi
12 lucruri pe care instalatorul tău și-ar dori să le știi

Oferta 12 lucruri pe care instalatorul tău și-ar dori să le știi

De ce se pare că momentele în care aveți nevoie cu adevărat de un instalator sunt noaptea târziu, dimineața devreme sau în weekend, când taxele pot costa de două ori mai mult decât în ​​mod normal. Sunt șanse ca instalatorul dvs. să nu dorească să efectueze o vizită la domiciliu la ore ciudate, mai mult decât doriți ca sa …

Nu mai turnați grăsime pe chiuvetă

Dacă aruncați grăsime de slănină, ulei de prăjit sau alte substanțe grase pe chiuveta din bucătărie, pregătiți-vă să plătiți un profesionist pentru a vă desfunda conductele de scurgere. Unsoarea se coagulează pe măsură ce se răcește și, odată în țevi, acea grăsime solidificată are ca rezultat blocaje grele care pot susține instalațiile sanitare ale casei tale. În loc să trimiți picături de grăsime în canalizare, fii inteligent. Pune unsoarea deoparte să se răcească. Apoi răzuiți-l într-un recipient nereciclabil și aruncați-l la gunoi  unde îi este locul.

Evitați curățarea caustică dacă aveți țevi vechi

Poate fi primul lucru pe care îl apuci atunci când chiuveta sau cada se scurge lent, dar, în timp, substanțele chimice oxidante caustice găsite în curățatoarele convenționale de scurgere pot afecta țevile de scurgere vechi, ducând la coroziune și scurgeri. Data viitoare când vă confruntați cu un sabot urât, utilizați un produs natural de curățare a scurgerilor care îndepărtează saboții prin acțiune enzimatică. Nu funcționează la fel de repede ca substanțele chimice caustice, dar este mai blând și mai sigur pentru țevile tale.

Lăsați robinetele să picure pentru a preveni țevile înghețate

Dacă ați avut probleme cu țevile înghețate în trecut, sunt șanse ca acestea să înghețe din nou odată ce vremea se va răci. Când se întâmplă acest lucru, veți rămâne fără apă și veți fi expus la amenințarea crescută a țevilor sparte. Pentru a vă proteja împotriva înghețului, mai ales când temperaturile scad peste noapte, deschideți robinetul puțin pentru a stabili o picurare constantă. Această soluție rapidă este de obicei tot ce este nevoie pentru a vă salva de acest dezastru de iarnă.

Nu înghesui lucruri sub chiuvetă

Sifonele de scurgere, acele țevi curbate de sub chiuvetă, împiedică gazele de canalizare să pătrundă în casa dvs., permițând în același timp trecerea apei uzate. De asemenea, prind obiecte care pot cădea în chiuvetă, cum ar fi bijuterii sau alte resturi. Capcanele se conectează la țevile din jur cu îmbinări cu șuruburi, făcându-le ușor de îndepărtat atunci când curățați o scurgere înfundată. Când aceste îmbinări se slăbesc, totuși, duce la scurgeri sub chiuvetă. Preveniți scurgerile capcanelor menținând zona de sub chiuvetă fără dezordine . Asta înseamnă să trageți coșurile de gunoi, agenții de curățare sau stingătoarele de incendiu departe de capcană, astfel încât lucrurile esențiale de uz casnic să nu se ciocnească de țevi.

Nu tratați sita de la chiuveta ca pe un coș de gunoi

Sitele de la chiuvete sunt în fruntea listei aparatelor cel mai puțin apreciate ale instalatorilor, deoarece majoritatea proprietarilor de case nu știu să le folosească corect. În ciuda numelui lor, sita de chiuveta nu este un al doilea coș de gunoi. Nu pot face față unor cantități mari de deșeuri alimentare și nici nu pot procesa alimente fibroase, cum ar fi țelina și cojile de cartofi, care pot înfunda rapid sita. Salvați-vă chiuveta aruncând resturile de mâncare în grămada de compost și, când executați eliminarea, clătiți mâncarea măcinată în canalul de scurgere cu multă apă.

Aflați când să spuneți nu

S-ar putea să fiți grozav la înlocuirea clapetelor rezervorului, dar dacă aveți un proiect major de instalații sanitare, este o idee bună să apelați un instalator de la început. Dacă nu vă cunoașteți propriile limitări, ați putea ajunge să plătiți mai mult pentru un profesionist care să vă repare.

Închideți robinetul de apă înainte de a pleca în vacanță

Nu există nimic ca să te întorci acasă dintr-o vacanță de două săptămâni  doar pentru a descoperi că casa ta a fost inundată. Evitați dezastrul închizând supapa principală de apă înainte de a pleca. De asemenea, deschideți câteva robinete de chiuvetă sau cadă pentru a elimina presiunea apei de pe conducte. Poate părea multă muncă, dar rețineți că este mult mai simplu să opriți și să porniți apa, decât să riscați curățenie și cheltuieli majore în cazul unei scurgeri. 

Spălați încălzitorul de apă în fiecare an

Dacă sunteți un profesionist experimentat, spălați anual rezervorul încălzitorului de apă caldă (consultați manualul pentru instrucțiuni specifice) pentru a îndepărta calcarul și depunerile. Aceste minerale se acumulează în timp și afectează funcționarea aparatului dumneavoastră. Dacă nu sunteți încrezător în a face treaba singur, cereți instalatorului dvs. să o facă. Poate că nu pare mult, dar această sarcină simplă vă va menține încălzitorul de apă în stare bună pentru încă mulți ani.

Nu ignora apa din jurul bazei toaletei

Nu trebuie să fie mult; doar o băltoacă minusculă sau umezeala constantă pe podea în jurul unei comode ar putea semnala defecțiunea inelului de etanșare de ceară. Deși s-ar putea să nu arate problematic la suprafață, scurgerile de apă pot deteriora pardoseala de sub gresia baie, ducând la putrezire, mucegai și  reparații costisitoare . Salvați-vă probleme suplimentare prin înlocuirea sigiliului inel de ceară mai devreme decât mai târziu.

Aflați cum să verificați scurgerile

Dacă factura lunară de apă este mai mare decât în ​​mod normal, dar consumul de apă a rămas constant, este posibil să aveți o scurgere. Pentru a afla, închideți toate robinetele și orice aparate care folosesc apă, cum ar fi mașina dvs. de spălat vase. Apoi, du-te la apometrul tău și urmărește-l. Dacă contorul se mișcă, există apă care curge undeva în casa ta. Traducere: Ai o scurgere. Aceasta este o problemă care necesită o atenție rapidă. Închideți apa și sunați-vă instalatorul.

Feriți-vă de liniile septice

Ieșit din vedere nu ar trebui să însemne ieșit din minte atunci când vine vorba de conducte sanitare. Dacă vă aflați într-un sistem septic, liniile septice laterale sunt îngropate sub o porțiune a proprietății dumneavoastră. Pentru că sunt ascunse , sunt ușor de uitat, dar dacă conduceți un vehicul greu peste linii, s-ar putea prăbuși și vă poate costa mii de euro în reparații.

Nu vă aruncați gunoiul în toaletă

Probabil ai auzit totul înainte, dar este adevărat. Nu aruncați nimic în toaletă care nu-i aparține. Evitați spălarea produselor de igienă feminină, a tampoanelor de bumbac, a prosoapelor de hârtie, a șervețelelor demachiante sau a aglomeratelor de așternut pentru pisici „cu spălare ” . Aceste produse nu sunt concepute pentru a se descompune în lichid, așa că spălarea lor poate crește riscul de a înfunda conductele. Utilizați comoda numai în scopul pentru care a fost prevăzut pentru a preveni problemele.

Ascultă profesioniștii

Profesioniștii știu totul! Aceste sfaturi sunt de la instalatori adevărați care doresc să luați decizii mai bune atunci când vă îngrijiți casa. 

Media / 5. Voturi: