10 moduri în care casa ta îți spune să apelezi la un instalator
10 moduri în care casa ta îți spune să apelezi la un instalator

Oferta 10 moduri în care casa ta îți spune să apelezi la un instalator

Problemele de instalații pot varia de la foarte minore și reparabile la majore și costisitoare și, uneori, poate fi dificil să facem diferența. Uneori este posibil să nu știi că există o problemă în primul rând. Citiți aceste 10 semne ascunse ale problemelor sanitare …

Presiune scăzută a apei

Presiunea scăzută a apei poate elimina bucuria a ceea ce ar trebui să fie un duș răcoritor, dar se dovedește că poate fi mai mult decât o supărare. Presiunea scăzută poate fi un indiciu că există ceva care vă înfunda conductele. Dacă presiunea apei din casa ta scade brusc, apelează la un instalator pentru a afla ce e cu instalațiile sanitare.

Drenaj lent

La un moment dat, fiecare chiuvetă sau duș este supusă unei scurgeri lente, cauzate de resturile acumulate, cum ar fi părul sau reziduurile de săpun, dar atunci când conductele din toată casa devin lent să se scurgă, ați putea avea un înfundat în conducta principală de canalizare. Aceasta este considerată o urgență la instalații sanitare, așa că dacă bănuiți că o linie de canalizare este înfundată, sunați imediat un instalator pentru a veni să arunce o privire.

Pete maro pe tavan

Petele maro de pe tavan sunt mai mult decât inestetice; pot fi un semn că apa curge direct deasupra. Înainte de a repara tavanul, asigurați-vă că găsiți sursa scurgerii și reparați-o mai întâi.

Țevi care zdrăngănesc

În afară de zgomotul apei în repeziciune, conductele tale ar trebui să fie destul de silențioase. Dar dacă auziți un zgomot în țevi, în special imediat după ce închideți o supapă, ar putea fi ceea ce se numește „ciocan de berbec”. Acest lucru se întâmplă atunci când fluxul de apă se oprește brusc sau își schimbă direcția, creând o undă de șoc care poate duce la zgomote de zgomot și poate face țâșnirea țevilor libere. Cauzele posibile includ presiunea mare a apei sau, în casele mai vechi, camerele de aer inundate în sistemul dvs. sanitar. Zgomotele de zgomot pot fi cauzate și de țevile prost asigurate.

Mirosuri urâte din canalizare

Să recunoaștem, există o mulțime de bacterii în bucătărie și băi și pot duce la niște mirosuri interesante. Dar un miros urât persistent care emană canalele de scurgere ar putea fi un semn al unui blocaj sau al unei ruperi în conducta de canalizare.

Facturi de apă mai mari

Cu excepția cazului în care puteți lua în considerare utilizarea suplimentară a apei, o factură de apă pentru cățărare este de obicei un semn clar că există o scurgere majoră în sistemul dvs. sanitar. Dacă observați o creștere bruscă și inexplicabilă a facturii de apă, sunați la un instalator pentru a investiga dacă există scurgeri.

Vopsea decojită sau tapet în baie

Ați observat recent că vopsea sau tapetul se exfoliază, crăpa sau formează bășici într-o baie? Aceasta ar putea fi dovada unei scurgeri. Înainte de a începe să-l reparați, cereți un instalator să caute o scurgere și, dacă este găsită, eliminați-o.

O toaletă care gâlgâie

Cu excepția cazului în care tocmai ați spălat-o, toaleta dvs. ar trebui să fie destul de silențioasă, așa că dacă începeți să auziți un zgomot gâlgâit, este posibil ca dispozitivul să încerce să vă spună că există o problemă de fond . Cauzele potențiale ale unei toalete care gâlgâie includ o stivă de aerisire blocată sau chiar o conductă de canalizare blocată.

Creșterea mucegaiului pe dulapuri sau pereți

Mucegaiul care crește în casa ta nu este niciodată un semn bun, dar dacă vezi mucegai încolțit pe dulapurile sau pereții unei băi, ar trebui să începi să cauți o țeavă care curge. Mucegaiul crește numai în medii umede și, dacă există umiditate în exces în cameră, trebuie să găsiți sursa cât mai repede posibil.

Toalete înfundate în mod constant

Toată lumea trebuie să se confrunte cu o toaletă înfundată din când în când, dar dacă pare că spargi în mod constant pistonul, ar putea exista o problemă mai profundă, mai ales dacă alte corpuri de iluminat încep să se retragă. Acesta ar putea fi un semn că aveți o canalizare înfundată sau un sistem septic de rezervă.

Probleme la instalații sanitare

Uneori merită să apelezi la un profesionist.

Dacă aveți bani să angajați un om pentru fiecare necaz al gospodăriei, mergeți mai departe. Dar dacă doriți să vă păstrați banii și să vă exercitați o anumită autosuficiență, verificați aceste produse inteligente care rezolvă un milion și una de mici probleme din casă. Mergi acum!

Media / 5. Voturi: